Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο συνεργασίας νηπιαγωγών 35ης Περιφέρειας. Η συμμετοχή σας θέλω να πιστεύω πως θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει, θα το αναπτύξει...
Η σχολική Σύμβουλος: Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη
RSS

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κανόνες σωστής συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα (Ν/γείο Χρύσας-Τσάκων Αλμωπίας




Γράφουν οι Ν/γοί Ανθούλα Τσορτανίδου-Γεωργιάδου Έφη

"Στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων που εφαρμόσαμε φέτος στο Νηπιαγωγείο μας με τίτλο: «Ποτέ δε θα πειράξω τα ζώα τα καημένα…», εντάξαμε υλικό και αξιοποιήσαμε ιδέες και δραστηριότητες από το πρόγραμμα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τη φιλοζωία: BE HIS HERO του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συγκεκριμένα συνεργαστήκαμε με την κ. Δρ Κατερίνα Μαρίνου, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας των Ζώων που μας έστειλε την παρουσίαση για δασκάλους.

Στα παιδιά άρεσαν πολύ τόσο η ιστορία με τον Γιώργο και την Αθηνά, από το Βιβλίο για τα παιδιά, όσο και οι δραστηριότητες-παιχνίδια, που συμπεριλαμβάνονταν σε αυτό.
Στα πλαίσια του προγράμματος φροντίσαμε να επισκεφτούν το νηπιαγωγείο μας ιδιοκτήτης κατοικίδιου σκύλου, κτηνίατρος και δικηγόρος (για να γνωρίσουν ότι υπάρχουν και νόμοι που προστατεύουν τα ζώα).
Τα παιδιά κατέληξαν στους κανόνες σωστής συμπεριφοράς προς τα ζώα και τους ζωγράφισαν σε μικρές ομάδες φτιάχνοντας τις δικές μας αφίσες. Επίσης έγραψαν το ποίημα : «Ένα σκυλάκι μια φορά…» και το εικονογράφησαν. Το υλικό αυτό το σκανάραμε, το εκτυπώσαμε και μαζί με τα δικαιώματα των ζώων και ενημερωτικό από το πρόγραμμα BE HIS HERO το διανέμαμε στους γονείς. Επίσης το στείλαμε στην κ. Μαρίνου από το ΥΠΑΑΤ. Η ικανοποίηση των παιδιών από το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους να συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο στην ευαισθητοποίηση για τη φιλοζωία, είναι πολύ μεγάλη.
Και η χαρά τους έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν λάβαμε το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα από την κ. Μαρίνου:
Αγαπητές κκ. Τσορτανίδου και Γεωργιάδου,
Σας ευχαριστούμε θερμά για την ενημέρωση και το πραγματικά υπέροχο υλικό που έφτιαξαν τα παιδιά.
Χαιρόμαστε πολύ που το υλικό έτυχε τέτοιας ανταπόκρισης τόσο από σας όσο και από τους μικρούς μαθητές.
Ήδη εκτυπώσαμε και θα βάλουμε στον τοίχο μας το ομαδικό ποίημα, ενώ θα φυλάξουμε ευλαβικά το άλλο αρχείο ως παράδειγμα προς μίμηση.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και τη διάθεσή σας να ασχοληθείτε με το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της φιλοζωίας.

Με εκτίμηση
Δρ Κατερίνα Μαρίνου











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου